keskiviikko 16. joulukuuta 2009

16.12.2009

Tässä sitä nyt ollaan. Valmis ammattilentäjä vailla minkään valtakunnan töitä. Olen kuullut myyttejä henkilöstövuokrausfirmojen kautta työllistyneistä henkilöistä, mutta omalla kohdallani eivät moiset puljut ole auttaneet asiaani alkuunkaan. Tee hakemus ja odota x kuukautta saamatta ainoatakaan yhteydenottoa.

Tavoite on tietysti työllistyä ilmailualalle, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Kun soitat maahuolintayhtiöön tiedustellaksesi mahdollista pestiä, sieltä kerrotaan kahdessa kolmesta tapauksesta, että heillä on YT-neuvottelut kesken. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa vain! Hieman nolostuneena etsit uuden yhtiön ja kokeilet taas onneasi.

Kokeilin tuossa hakea myös Helsinki-Vantaalle VIP-koordinaattoriksi. Kuulostaa helvetin hienolta jopilta nimen perusteella. Ja varmasti myös onkin sitä. Ainoa vika on siinä, että minulta puuttuu turvatarkastajan koulutus. Enemmän työnkuvasta voi lukea Finavian sivuilta.

No mitä minä ajattelen lentäjien työllisyystilanteesta tällä hetkellä? No sitäpä juuri eli en oikein mitään, koska ei ole mitään ajateltavaa. Suurin osa firmoista on nähtävästi säästökuurilla ja pilotit otetaan omista kouluista jos tarvetta on. Olen väsäämässä kolmatta päivää hakemusta Air Balticille, joka avasi lentäjähaun juuri sopivasti eilen puolen päivän aikoihin. Toinen oljenkorsi on eräs kotimainen syöttöliikenneyhtiö, jolla pyyhkii kaikesta huolimatta ilmeisen hyvin. Mutta kiitos Ilmailuhallinnon nopean ja reippaan toiminnan lupakirjani kanssa, voin lähettää hakemukseni aikaisintaan ensi viikolla jolloin odotan lupakirjani saapuvan mystisen harmaan talon syövereistä.

Eli tilanne lyhykäisyydessään: Ei mitään töitä toistaiseksi, kaksi yhtiötä, joihin voin hakea lentäjäksi. Se, kuka väittää että vapaa-aikaa ei ole koskaan liikaa, ei todellakaan tiedä mistä puhuu! Kiitos ja anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti